Ismerje meg otthona 6 kritikus pontját, amelyek fertőtlenítését nem szabad elfelejteni

Otthona megfelelő tisztítása és fertőtlenítése elengedhetetlen a kintről hozott kórokozók eltávolításához, amelyek több óráig vagy akár napokig is hajlamosak a felületeken és tárgyakon megmaradni.

A COVID-19 okozta világjárvány terjedésének megakadályozása érdekében a hatóságok által kiadott összes utasítás betartása mellett tanácsos otthoni higiéniai és fertőtlenítési óvintézkedéseket is tenni.

De vajon tudjuk-e, melyek otthonunkban azok a kritikus pontok, amelyek a kórokozók melegágyát képezik?

Az otthonunkban a fertőzés legfontosabb gócpontjai azok a helyiségek, ahol a leggyakrabban tartózkodunk, különös tekintettel a fürdőszobára, a konyhára és a nappalira. A fenti három helyiség mellett különös figyelmet kell fordítani a házunk/lakásunk következő 6 kritikus pontjára, amelyeket ugyancsak rendszeresen kell fertőtleníteni a felületnek és az anyagnak megfelelő termékkel:

  1. Kilincsek, lépcsőkarfák és korlátok
  2. Fürdőszobai és konyhai csaptelepek
  3. Konyhai munkalapok
  4. Villanykapcsolók
  5. Elektronikai készülékek: TV távirányító, mobiltelefonok, táblagépek stb.
  6. Közös munkaterület: íróasztal, számítógép, billentyűzet, egér stb.

Mindemellett hazaéréskor bizonyos óvintézkedéseket is tenni kell. Belépés után közvetlenül mosson kezet és hagyja a cipőjét az előszobában, hogy a fertőzés ne tudjon a padlón keresztül terjedni. A kutyatartóknak az utcai séta után ajánlott a sétáláshoz használt felszerelést (pórázok, nyakörv, hám stb.) fertőtleníteni, valamint a kutya mancsait, talppárnáit, farkát és pofáját nedves törlőkendővel vagy vízzel és kutyasamponnal alaposan megtisztítani.

A Sanytol termékek teljes listáját lásd itt:  https://sanytol.hu/termekek/