Mi a penész?

A penész gyakran jelen van az otthonokban, különösen a nedves vagy rosszul szellőző helyeken.

A penész elszaporodásához szükséges hőmérsékletre, fényre és nedvességre való tekintettel a penész leggyakrabban a fürdőszobában jelenik meg, mivel ez általában rosszul szellőző helyiség.

Mi a penész?

A penész egy gomba, telepeinek növekedése a testünkben egészségügyi problémákat okozhat. Otthonainkban ez az egyik leggyakoribb gombafajta, és általában észrevétlen vagy láthatatlan, amíg nem érint nagy területet. Ezért fontos elpusztítani, de még jobb megtenni a szükséges intézkedéseket a megjelenésének megelőzése érdekében.

Íme 4 alapvető tanács a fürdőszobai penész elkerülésére vagy elpusztítására:

  1. A penészedés megelőzéséhez rendkívül fontos, hogy minden egyes zuhanyozás után kiszellőztessük a fürdőszobát.
    A legtöbb penészfajtának 24-48 órányi nedvességre van szüksége ahhoz, hogy elkezdjen nőni. Ezért ha 24 óránál több ideig megmarad a nedvesség, fennáll a penész kialakulásának a veszélye.
  2. Lehetőség szerint el kell kerülni a sarkokban a víz felgyülemlését.
    Ez ugyanis elősegíti a penész kialakulását. A sarkokat és a tömítéseket egy ronggyal törölje szárazra, hogy elkerülje a víz pangását, különösen elégtelen szellőzés esetén.
  3. A kádban vagy a zuhanyzóban a lefolyó környéke a legfontosabb.
    Ez az a hely, ahonnan nehéz eltávolítani a vizet, és ahol a különböző anyagmaradékok felhalmozódhatnak. Permetezze a FERTŐTLENÍTŐ FÜRDŐSZOBAI TISZTÍTÓSZERT a fertőtlenítendő felületre, majd tiszta, nedves ruhával oszlassa el a terméket, hogy a fürdőkád kórokozóktól mentes legyen.
  4. Rendszeresen, legalább 2 naponta tisztítsa meg és fertőtlenítse a fürdőszobát. A fürdőszobai penész elpusztításához használja a Sanytol A fürdőszobai penész elpusztításához használja a FERTŐTLENÍTŐ FÜRDŐSZOBAI TISZTÍTÓSZERT. Vigye fel közvetlenül a penészes felületre a penész eltüntetéséhez, a szennyeződések egyszerű eltávolításához és a kórokozók 99,9%-ának elpusztításához. Festett tömítés esetén a tisztítószer elpusztítja a gombát, de nem fehéríti ki a tömítést, ehhez ajánlott fehérítő terméket használni.