11 tipp babák és kisállatok együttéléséhez

Bizonyos higiéniai intézkedések elengedhetetlenek ahhoz, hogy a kisállatokon lévő kórokozók ne kerüljenek át a babára. Különösen igaz ez akkor, ha kölyökkutyák vagy csecsemők vannak a házban.

Íme 11 tanács, hogy a babák és a kisállatok együttélése kellemes és veszélytelen legyen:

 1. Nyugodtan engedje, hogy kisállata a baba közelébe menjen és megismerkedjen vele, de ezt mindig az Ön felügyelete mellett tegye.
 2. Különösen ügyeljen a kisállata tisztaságára. Például lereszelheti a karmait, hogy játék közben ne tudja véletlenül megkarmolni a babát, vagy minden alkalommal megtisztíthatja a lábát és orrát, amikor az utcáról hazajön.
 3. Pontosan oltassa és féregtelenítse a kisállatát, rendszeresen vigye állatorvosi kontrollra, hogy ne tudjon betegségeket elkapni.
 4. Felügyelet nélkül ne hagyja őket egy helyiségben, mert bár az állat nem szándékozik bántani a babát, akaratlanul is sérülést okozhat neki.
 5. Rendszeresen fürdesse a kisállatát. Konzultáljon az állatorvossal, hogy elkerülje a túl gyakori fürdetést, de ne feledje, hogy a kisállata fürdetése csökkenti a testében lévő kórokozók számát.
 6. Különítse el a kisállat és a baba játékait. Fontos, hogy mindegyikük a saját játékaival játsszon és a játékok ne keveredjenek össze, mivel mindketten hajlamosak a játékokat a szájukba venni, és ezáltal a baktériumokat is átvihetik.
 7. Evés közben tartsa távol a kisállatát a babától. A táplálkozás ideje nagyon fontos pillanat, különösen egy babánál. Próbálja úgy intézni, hogy a baba etetése közben a kisállat ne legyen a helyiségben, hogy az ételbe ne kerülhessenek kórokozók.
 8. Az a hely, ahol az állat eszik, iszik vagy ürít, ne legyen hozzáférhető a baba számára.
 9. A baba lehetőleg szőnyegen játsszon. Ezáltal elkerülhető, hogy közvetlenül érintkezzen a kisállat által használt felülettel.
 10. Soha ne mossa a baba ruháit a kisállat takaróival vagy játékaival együtt. Gondosan válassza szét a két mosást. Ha emellett FERTŐTLENÍTŐ MOSÓSZERADALÉK – FEHÉR VIRÁGOK terméket használ, akkor eltávolítja a baktériumok 99,9%-át.
 11. Ne elégedjen meg a tisztítással, fertőtlenítsen is. Ha babája és kisállata van, a SANYTOL termékcsalád termékeinek használatát javasoljuk. Ez a klórt nem tartalmazó fertőtlenítőszer biztonságosan és könnyedén fertőtleníteni a ruhákat és a ház minden részét.

Higiéniai tanácsaink betartásával a baba és a kisállat harmonikusan élhetnek együtt, és nagy barátokká válhatnak.