Megakadályozhatók-e a láb gombás fertőzései?

A láb gombás fertőzéseinek elkerüléséhez megfelelő szokások bevezetésére van szükség. Az effajta fertőzések csak lassan múlnak el, ezért a megelőzés ugyanolyan fontos, mint a gyógyítás.

A láb gombás lábfertőzéseinek fő oka az izzadás, különösen nyáron, mivel ez tökéletes környezetet teremt a gomba gyors elszaporodásához. Ezért a nyári hónapokban ajánlott a megelőző intézkedésekre különös figyelmet fordítani.

A továbbiakban 7 olyan alapvető módszert ismertetünk, amelyek segítségével megelőzhető a lábgomba kialakulása, és gyökerestől szüntethető meg a probléma.

7 tanács a lábgomba megelőzésére és megszüntetésére

  • Olyan lábbelit használjon, amely lehetővé teszi a láb szellőzését. Kerülje a zárt vagy szintetikus anyagokból készült lábbeli használatát, amely akadályozza a láb megfelelő szellőzését.
  • Tegye meg a megfelelő higiéniai óvintézkedéseket. Gyakran nem tulajdonítunk jelentőséget a lábunk tisztításának. Minden nap szappannal mossa meg a lábát a zuhany alatt, majd öblítse le. Alaposan törölje szárazra, hogy a cipőbe ne jusson nedvesség, ami elősegíti a kórokozók elszaporodását.
  • Soha ne viselje ugyanazt a zoknit két egymás utáni nap. A lábunk izzad, főleg nyáron, az izzadság, valamint az ebben található baktériumok pedig átitatják a zoknit. Minden használat után cserélje le és mossa ki a zokniját. Ha fokozottan hajlamos az izzadásra, a zoknit a nap folyamán többször is lecserélheti, hogy elkerülje a gombák megjelenését.
  • Soha ne lépjen mezítláb mások által is használt nedves felületekre, például nyilvános zuhanyzók, uszodák, öltözők padlójára.
  • Erős izzadás esetén használjon szárító hintőport, hogy megakadályozza az atléta-láb kialakulását, vagy gombásodás elleni hintőport, ha már elkapta a gombás fertőzést.
  • Gombás fertőzés esetén rendszeresen fertőtlenítse a cipőjét. Ehhez használja a minden típusú lábbelihez ajánlott CIPŐFERTŐTLENÍTŐ – FRISS ILLAT termékünket. Gyors hatású, hatékonyan fertőtlenítő összetétele segít elpusztítani a cipőben található baktériumok akár 99,9%-át. Fontos a belső rész fertőtlenítése is, mivel ez hosszabb ideig nedves maradhat, ezzel megkönnyítve a gombák elszaporodását, ami újrafertőződést vagy az egészséges láb megfertőzését okozhatja.
  • Nem tanácsos a kéz- és lábhigiéniai eszközöket, például a körömvágó ollót másokkal együtt használni, mivel ha a másik embernek lábgombája van, akkor azt ezeken az eszközökön keresztül Ön is elkaphatja.

Ha megfogadja ezeket az egyszerű tanácsokat, megakadályozhatja a lábgomba kialakulását, vagy megszüntetheti a már kialakult fertőzést.