Miért fertőtlenítsünk?

Miért fertőtlenítsünk?

Egyszerűen azért, hogy elpusztítsuk az egészségre ártalmas mikroorganizmusokat. Ezek a kezünkön, a felületeken és a ruhaneműben is ott lehetnek. 

A háztartásban a baktériumok hihetetlen gyorsasággal szaporodnak. Egyetlen baktériumsejt kevesebb mint 24 órán belül milliárdos telepet hoz létre!

Disinfect
Cleaning

Egészségünk a tét!

A mikroorganizmusok átvitele anélkül történik, hogy ezt észrevennénk. Számos fertőzés közvetett érintkezés útján terjed, a baktériumok a kéz révén a szennyezett tárgyakról (ajtókilincs, telefonok, távirányító, vágódeszka stb.) a testünkbe kerülhetnek. 

Mivel kezünk a nap folyamán sok felületet érint, elsődlegesen ezáltal jutnak a baktériumok az orrunkba, szánkba és szemünkbe, vagy olyan felületekre, amelyek a mikroorganizmusokat másokhoz juttatják el.

Ha védekezni szeretnénk ezekkel a kockázatokkal szemben, a bevált higiéniai gyakorlatot kell követnünk, megfelelő tisztító- és fertőtlenítőszereket kell használnunk, mivel a hagyományos tisztítás nem teszi lehetővé a kórokozók teljes elpusztítását.

Mikor nagyobb a kockázat?

Bárki elkaphat egy fertőzést, de egyes emberek nagyobb veszélynek vannak kitéve, mint mások.

Csecsemők és kisgyermekek

Születéskor a csecsemő immunrendszere még éretlen, így a baba ki van téve a fertőzéseknek. Az immunizációs folyamat már kevesebb, mint 48 órával a születés után elkezdődik, de lassan halad, ezért az újszülött még jó ideig nem védett a baktériumokkal szemben. 

A növekvő baba kíváncsisága arra ösztönzi őt, hogy fedezze fel a körülötte lévő világot. Mindent látni akar, mindent meg akar érinteni, mindent meg akar szagolni, és mindent meg akar kóstolni. Minden gond nélkül hempereg a nappali szőnyegén, vagy megnyalja a mikroorganizmusokkal szennyezett konyha padlóját! A babák kíváncsisága és az „undor” hiánya még inkább kiteszi őket a fertőzés kockázatának.

A babák és a kisgyermekek ezért veszélyben vannak, ha a környező higiénia nem kielégítő. Anélkül, hogy megszállottá válnánk, bizonyos higiéniai szabályokat mindenképpen be kell tartanunk. Ismerje meg a baba egészséges környezetére vonatkozó tippjeinket és tanácsainkat!

Child
Pregnant

Várandós nők

A terhesség elején az immunrendszer legyengül, hogy megakadályozza az embrió kilökődését. Ugyanakkor a testnek a saját szükségletei mellett a gyermek igényeit is ki kell elégítenie, hogy a magzat megfelelően fejlődhessen, ami igen megterhelő a leendő anya számára. 

Ezért kell még a jó egészségnek örvendő várandós nőknek is odafigyelniük, hogy ne kapjanak el olyan betegségeket, amelyek hátrányosan befolyásolhatják gyermekük fejlődését.

Megfelelő személyes higiéniával és étkezéssel felesleges aggodalom nélkül élhetik át ezt az időszakot.

Idősek és/vagy betegek

A kor előrehaladtával csökken az immunrendszer hatékonysága. Az emberi test kevesebb fehérvérsejtet termel, ezáltal kevésbé védett a betegségekkel szemben. Ez a magyarázat arra, hogy miért érzékenyebbek az idős emberek. A betegek is érzékenyebbek bizonyos kórokozókkal szemben. Ez különösen igaz olyan krónikus vagy súlyos betegségek esetében, mint a cukorbetegség, a tüdőbetegségek, a szív- és érrendszeri rendellenességek vagy a rák. 

Ezért figyelni kell arra, hogy ne fertőzzük meg az ilyen betegségben szenvedő embereket, ha mi épp betegek vagyunk, és szükség esetén segítsünk nekik a tiszta környezet fenntartásában.

Elderly and sick people
Pets

Háziállatok

A háziállatok (macskák, kutyák, tengerimalacok stb.) a mindennapi élet szerves részei. Otthonunkban élnek, és esetenként még az ágyunkban is alszanak. 

A háziállatok azonban számos kórokozó vagy allergén hordozói lehetnek, amelyek többé-kevésbé súlyos betegségeket okozhatnak az emberekben. Ezért a kisállattartásból néhány alapvető higiéniai szabály is következik, amelyek az állatokra, a körülöttük élő emberekre és a környezetükre vonatkoznak.

Találja meg termékét