Hogyan tisztítsuk és fertőtlenítsük a fürdőkádat?

A fürdőszoba az otthon egyik olyan helyisége, ahol a legtöbb kórokozó található, és ahol a tisztításra és a fertőtlenítésre különös figyelmet kell fordítanunk.

A fürdőszoba ideális helyiség bizonyos típusú kórokozók kialakulásához, amelyek elszaporodásuk esetén az emberi egészségre is veszélyt jelentenek; ilyenek például a Staphylococcus, a légúti vírusok és a gombák. Ennek oka az erre a helyiségre jellemző magasabb páratartalom és hőmérséklet, és a tápanyag maradványok gyakori jelenléte. A növekedésükhöz a nedvességet felhasználó egyéb mikroorganizmusok, mint amilyen a Legionella vagy a Pseudomonas is nagyobb valószínűséggel szaporodnak el a fürdőszobában, mint az otthon száraz helyiségeiben, és ezeknek a kórokozóknak nagy része közvetlen kézkontaktussal terjed.

A fürdőkádakban általában úgynevezett biofilm réteg alakul ki, amely leginkább a csapokban, lefolyókban, csempetömítésekben, de még a fogmosópoharakban is nagyon gyakori. Ezt a réteget egymással összekapcsolódó baktériumok okozzák, amelyek egy tapadó és védő réteget hoznak létre.

Ezt a jellemzően a fürdőkádakban kialakuló biofilmet fontos eltávolítani, amit két lépésben tehet meg:

  1. Súrolószivaccsal dörzsölje át a kádat.
  2. A FERTŐTLENÍTŐ FÜRDŐSZOBAI TISZTÍTÓSZERREL fertőtlenítse a kádat és távolítsa el a szennyeződések maradványait. A termék előnye, hogy összetételének köszönhetően egyszerre tisztít és fertőtlenít, ezáltal a baktériumok akár 99,9%-át is eltávolítja.

Biztos lehet benne, hogy ezzel a fertőtlenítőszerrel megfelelően elpusztítja a baktériumokat és a gombákat, így a penész megjelenését elősegítő kórokozókat is, miközben a vízkövet is könnyedén eltávolítja. A hatékonyabb fertőtlenítés érdekében ajánlott a fürdőkád szilikonját és a csempék tömítéseit is alaposan megtisztítani.

A lehetséges fertőzések elkerülése érdekében ajánlott a fürdőkádat a SANYTOL tisztítószerével 2-3 naponta, vagy amennyiben idősek vagy gyermekek élnek a háztartásban, akár még gyakrabban is megtisztítani.