Hogyan tartsuk tisztán és rendezetten az otthonunkat egy kisbaba mellett?

Tudta, hogy a babák könnyebben fertőződnek meg felületekkel való érintkezés révén, mint fertőzött ételek fogyasztása miatt?

Ha a háztartásban kisbaba van, elengedhetetlen az otthon megfelelő fertőtlenítése a betegségek és fertőzések megelőzése érdekében. De hogyan tartsuk tisztán otthonunkat egy kisbaba mellett?

Íme az a 10 terület, amelynek tisztítására nagyobb hangsúlyt kell fektetni egy kisbaba mellett:

1. Padló
Különösen, ha a baba mászik.
– Vegye le a cipőjét, mielőtt belép a házba.
– Rendszeresen porszívózza fel a padlót vagy a szőnyegeket, de a legjobb, ha ki is szellőzteti őket.
– Ügyeljen arra, hogy otthona padlója megfelelően fertőtlenítve legyen, hogy a baba gond nélkül mászhasson rajta. Ehhez ajánljuk a FERTŐTLENÍTŐ PADLÓ- ÉS FELÜLETTISZTÍTÓ használatát, amellyel még a legkényesebb padlókat is ápolhatja.

2. Játékok
A kemény játékokat UNIVERZÁLIS FERTŐTLENÍTŐ TISZTÍTÓSZERREL, a mosható játékokat, például a plüssállatokat FERTŐTLENÍTŐ SZAGTALANÍTÓ TEXTILSPRAY-vel tisztítsa. Fordítson különös figyelmet a fürdőjátékokra.

3. Pelenkázó asztal
Akár otthon van, akár elmegy valahová, használjon ÁLTALÁNOS FERTŐTLENÍTŐ TÖRLŐKENDŐT. A babatáskában mindig tarthat belőle.

5. Ételkészítés helyszíne
Ételkészítés során főleg a munkalapot vagy a vágódeszkát használjuk. Fontos a keresztfertőzés elkerülése, ezért az érintett felületek fertőtlenítéshez mindig legyen a keze ügyében a FERTŐTLENÍTŐ KONYHAI TISZTÍTÓSZER, amivel elpusztíthatja a kórokozók, például az E-coli vagy a Salmonella 99,9%-át.

6. Konyhai eszközök
Használat előtt mindig alaposan mossa el őket.

7. Törlőkendők és szivacsok
Ne feledje, hogy a cumisüvegek és más konyhai eszközök mosására szolgáló törlőkendők és szivacsok számtalan kórokozót tartalmazhatnak.

8. Konyharuhák.
Naponta cserélje konyharuhákat és a baba arcának törlésére ne használja őket, mivel tele vannak kórokozókkal, amelyek átkerülhetnek a kicsi bőrére.

9. Lakástextil
A baba érkezése előtt fertőtlenítse a díszpárnákat, a párnákat, a kanapéhuzatot és a plédeket, különösen ha közvetlenül érintkeznek azzal a hellyel, ahova a babát leteszi. Nagyon fontos, hogy a lakástextilt alaposan kiszellőztesse és ne a baba közelében tisztítsa. El sem tudja képzelni, mennyi kórokozó lehet a babaruhákban. Gondoljon arra, hogy a babaruha gyakran pisis, kakis, tejes vagy ételfoltos lesz. Ezek maradványai elősegítik a baktériumok megjelenését és a kellemetlen szagok kialakulását. A kellemetlen szag eltávolítása és a ruha tisztán tartása érdekében javasoljuk, hogy minden fehér és színes mosáshoz tegyen egy adagot a FERTŐTLENÍTŐ MOSÓSZERADALÉK – FEHÉR VIRÁGOK termékünkből. Mivel a SANYTOL termékek nem tartalmaznak klórt, a babaruhákat kíméletesen tisztítják.

10. A fertőtlenítés mindenhová elkíséri.
Nehezebb elkerülni a találkozást a kórokozókkal, ha a baba házon kívül játszik, de a babakocsiban mindig vihet magával ÁLTALÁNOS FERTŐTLENÍTŐ TÖRLŐKENDŐT – EUKALIPTUSZ illattal vagy az ÁLTALÁNOS ANTIALLERGÉN FERTŐTLENÍTŐ TÖRLŐKENDŐT. Így bármikor áttörölheti a babával érintkező felületeket, és csökkentheti a baktériumok révén terjedő fertőzés veszélyét.

Most már tudja, hogyan tartsa tisztán otthonát saját maga és babája védelme érdekében.