Hogyan fertőtlenítsük a baba játékait?

A gyerekeknél, különösen a babáknál igen gyakori, hogy tárgyakat vesznek a szájukba, plüssállatokkal alszanak vagy a padlón másznak, ezért még otthon is fokozottan ki vannak téve a fertőzéseknek.

Most bemutatjuk néhány egyszerű lépésben, hogyan moshatja ki a plüssállatokat, és hogyan fertőtlenítheti a kemény, a puha és a nem mosható játékokat.

Kemény játékok fertőtlenítésének lépései

 1. Ha a játékok kis méretűek, vízzel érintkezhetnek és jól bírják a magas hőmérsékletet, meleg mosószeres vízben vagy mosogatógépben magas hőmérsékleten tisztíthatja meg őket.
 2. Mosogatógép hiányában használja a praktikus és mindig kéznél lévő ÁLTALÁNOS FERTŐTLENÍTŐ TÖRLŐKENDŐT – EUKALIPTUSZ illattal vagy az ÁLTALÁNOS ANTIALLERGÉN FERTŐTLENÍTŐ TÖRLŐKENDŐT.
 3. A nagyobb, elemet nem tartalmazó játékokat tisztítsa meg az ÁLTALÁNOS FERTŐTLENÍTŐ TÖRLŐKENDŐ – EUKALIPTUSZ illattal vagy az ÁLTALÁNOS ANTIALLERGÉN FERTŐTLENÍTŐ TÖRLŐKENDŐ termékünkkel, illetve UNIVERZÁLIS FERTŐTLENÍTŐ TISZTÍTÓSZERREL átitatott tiszta ronggyal törölje át.

Mindkét esetben hagyja a tisztítószert hatni, majd vízzel öblítse le a játékokat, mielőtt visszaadja őket a babának.

Plüssállatok és puha játékok tisztításának lépései

 1. A puha játékok és plüssállatok általában mosógépben moshatók. Javasoljuk, hogy adjon a mosószerhez 80 ml FERTŐTLENÍTŐ MOSÓSZERADALÉK – FEHÉR VIRÁGOK terméket. Ha az adalékot az öblítőadagoló tartályba tölti, biztos lehet benne, hogy a ruhát nem csak kimossa, hanem fertőtleníti is, mivel a termék elpusztítja a textíliákban lévő kórokozók 99,9%-át.
 2. Válassza ki a szokásos mosóprogramot (minimum 20 ºC). A legjobb, ha rövid mosóprogramot és minimális centrifugálást választ, hogy a plüssállat ne szakadjon el.
 3. Hagyja a játékokat teljesen megszáradni, mielőtt visszaadja őket a gyermekének. Hacsak lehetséges, szabad levegőn szárítsa a plüssállatokat és puha játékokat.

Tanácsok a mosható játékok fertőtlenítéséhez:

Ha a játék nem mosható, mert elektromos résszel rendelkezik és elemmel működik:

 1. Vegye ki az elemeket, ha vannak náluk.
 2. Dörzsölje meg a játék külsejét puha sörtés kefével (például körömkefével) egy kis szappannal.
 3. Távolítsa el a szappant nedves ronggyal, amíg teljesen le nem öblíti.
 4. Az atkák kiküszöbölése érdekében egyik napról a másikra játékokat tehet egy zacskóba a fagyasztóba.
 5. A játékot alkohollal átitatott ruhával is megérintheti, és hagyhatja, hogy teljesen elpárologjon. Nagyon fontos, hogy a játékot ne impregnálják teljesen alkohollal.

Ha a játék nagyon piszkos, azt el kell dobni, hogy megvédje a baba egészségét.

Ezeknek a tippeknek köszönhetően nagyon könnyű lesz a csírákat távol tartani a baba játékaitól . Most, hogy tudja, hogyan kell kitömött állatokat mosni és fertőtleníteni a baba összes játékát, nagyobb lesz a nyugalma, amikor látja, hogy tiszta, csíráktól és baktériumtól mentes játékokkal játszik.