Melyek az otthon legszennyezettebb részei?

Otthona megfelelő higiéniájának biztosítása érdekében fontos, hogy ismerje a fertőtlenítési lehetőségeket, és nagyobb figyelmet fordítson a leginkább szennyezett területekre, mert ezzel optimalizálhatja a takarításra szánt időt, és alaposabban fertőtlenítheti a legfontosabb helyeket.

Az otthon 9 legszennyezettebb területe az UB tanulmánya szerint:

  1. A WC-csésze az otthon legszennyezettebb területe, mivel itt található a legtöbb baktérium.
  2. Súrolószivacsok és konyharuhák. Ugyanannyi mikroorganizmust tartalmazhatnak, mint a WC-csésze, de csak a háztartások 20%-ában fertőtlenítik őket megfelelően. Nagymértékben átviszik a kórokozókat más, már tiszta felületekre.
  3. A mosogató pedig 100 000-szer több kórokozót tartalmazhat, mint a fürdőszobai mosdókagyló, és állandóan érintkezik az ételeinkkel. 
  4. A mosógépeknél a csaptelepeknél, a dobban és a tömítő gumiknál megjelenik a különféle baktériumok felhalmozódása által okozott úgynevezett „biofilm”, amely ugyancsak könnyen továbbadja a szennyeződéseket. Ne maradjon le a kád két lépésben történő tisztításáról szóló posztunkról.
  5. Tudta, hogy a fogkefék és a fogmosópoharak végtelen mennyiségű kórokozót tartalmaznak? Ezek fertőtlenítése rendkívül fontos, mivel közvetlenül a szánkba vesszük őket. A fogkefékben található mikroorganizmusok fogszuvasodást vagy herpeszt okoznak.
  6. A vágódeszkák és kések keresztszennyeződést hozhatnak létre, amely rossz hatással van az ételekre és a testünkre is. Ha például ugyanazt a vágódeszkát használjuk a csirkéhez, majd a saláta szeleteléséhez, akkor az utóbbit megfertőzhetjük a nyers húsban található kórokozókkal.
  7. A bennünket körülvevő technológiai eszközök, például a számítógépek gyakori használata miatt egy billentyűn akár 450 baktérium is lehet. A számítógép közelében történő étkezés például elősegíti a mikroorganizmusok elszaporodását.
  8. A bútorok és az ajtógombok nagy mértékben hozzájárulnak az influenza és más légúti vírusok terjedéséhez.
  9. A gyermekjátékok és kiegészítők is fertőzöttek lehetnek. Ha szeretné megtudni, hogyan fertőtlenítse a baba játékait, olvassa el az erre vonatkozó posztunkat.

A fenti esetek mindegyikében fontos, hogy kéznél legyenek a SANYTOL háztartási fertőtlenítő termékek. Semmiképpen nem hiányozhat az UNIVERZÁLIS FERTŐTLENÍTŐ TISZTÍTÓSZER, amellyel a kényes területek bármelyike gyorsan és hatékonyan megtisztítható.

Otthona fertőtlenítése gyerekjáték, ha már ismeri a ház legszennyezettebb területeit, mert így könnyedén elpusztíthatja az esetleges kórokozókat.