Hogyan távolítsuk el a dohos szagot a ruhákból?

Bizonyára Önnel is előfordult már, hogy a ruhája kellemetlen, dohos szagot árasztott még mosás után is. Ennek az az oka, hogy még a tisztának tűnő ruhákban is lehetnek kellemetlen szagot okozó kórokozók, amelyek a mosás során nem tűntek el.

Ennek elkerülésére 5 lépésben elmagyarázzuk, hogyan tudja eltávolítani a dohos szagot a ruhákból és elpusztítani a szagokért felelős kórokozókat is.

A ruha dohos szagának eltávolítása 3 lépésben

1. A dohos szagú ruhákat válassza külön a többi ruhától, hogy elkerülje a kórokozók általi keresztfertőzést és a többi ruha szennyeződését.

A ruhák címkéjén megadott mosástól függően a ruhákat 2 féle módon lehet fertőtleníteni:

  • Forró (60 ºC-nál melegebb) vízben való mosással, ami jó módszer a kórokozók elpusztítására és a kellemetlen szagok megszüntetésére.
  • Ha azonban nem szeretne magas hőmérsékleten mosni, mert ez sok energiát használ, vagy mert a ruhája ezt nem engedi, használja a már 20 ºC-on is hatékony MOSÓSZER ADALÉK – FEHÉR VIRÁGOK termékünket.

* Ha az utóbbi lehetőséget választja, tegye a ruhát a mosógépbe, majd öntsön 80 ml FERTŐTLENÍTŐ MOSÓSZER ADALÉK – FEHÉR VIRÁGOK tisztítószert az öblítőadagoló tartályba a maximális fertőtlenítő hatás érdekében. Nyugodt lehet, a termék rendkívül kíméletes a ruháival.

2. A mosóprogram lejártával teregesse ki a ruhát. A legjobb, ha ezt a mosás befejeztével azonnal megteszi, és a napsütéses órákat kihasználva kint, a szabad levegőn szárítja meg a textíliát. Ha ez nem lehetséges, a lakásában teregesse ki a ruhát, ügyelve arra, hogy a helyiség jól szellőzzön.

3. Akkor szedje le a ruhát a szárítóról, amikor az teljesen megszáradt. Nagyon fontos, hogy a még nedves ruhát ne rakja el és nedves helyen ruhát ne tároljon, különben a baktériumok dohos szagúvá teszik azt.

Ezeknek az egyszerű lépéseknek és a FERTŐTLENÍTŐ MOSÓSZERADALÉK – FEHÉR VIRÁGOK terméknek köszönhetően elpusztítható a ruhában lévő, kellemetlen, dohos szagot okozó kórokozók 99,9%-a, és a ruha hosszú ideig kellemesen friss illatú lesz.

Mindössze annyit kell tennie, hogy a mosásnál bevezeti a SANYTOL alapú új rutint, hogy a ruháknak ne legyen többé dohos szaguk. A fertőtlenítést a házimunka minden terén be kell vezetni, beleértve a ruhamosást is, mivel ezáltal elkerülhető, hogy a testünkkel közvetlenül érintkező ruhaneműben esetleg megtalálható kórokozók a bőrünkre kerüljenek.