Konyhai fertőtlenítés

A konyha kellemetlen szagáért legtöbbször a túl nagy mennyiségű baktérium felelős, amely orrfacsaró bűzt okoz.

Ezért nem elegendő a konyhát csak megtisztítani, mert a baktériumok így nem pusztulnak el. A rossz szagok kiküszöbölése érdekében fertőtleníteni kell azokat a területeket, ahol a baktériumok elszaporodását elősegítő ételmaradványok és nedvesség halmozódhat fel.

A továbbiakban bemutatjuk azokat a területeket, amelyek fertőtlenítésére különös figyelmet kell fordítani a konyhai kellemetlen szagok megszüntetése érdekében.

A konyha melyik 4 területének fertőtlenítése a legfontosabb?

  • Mosogató: ezt minden nap tisztítani és fertőtleníteni kell. Tudta, hogy a mosogató 100 000-szer több kórokozót tartalmazhat, mint a fürdőszobai mosdókagyló? Egyes tanulmányok szerint* a mosogatók 14%-a több mint egy millió baktériumot tartalmaz négyzetcentiméterenként. A FERTŐTLENÍTŐ KONYHAI TISZTÍTÓSZER fertőtleníti a mosogató felületét, és ezzel egyidejűleg eltávolítja a lerakódott zsírt is.
  • Súrolószivacsok és konyharuhák: az evőeszközök és más konyhai eszközök tisztítására használt szivacsok érintkeznek a legtöbb szennyeződéssel, ezért fertőzések és kellemetlen szagok forrásai lehetnek. Ezekben általában baktériumok, például E-coli vagy Salmonella bújhatnak meg. Fontos, hogy ezeket mosógépben, FERTŐTLENÍTŐ MOSÓSZERADALÉK – FEHÉR VIRÁGOK tisztítószerrel kimossuk és fertőtlenítsük, mivel ezekkel az egyébként tisztításra használt eszközökkel más tárgyakat is beszennyezhetünk.
  • Szemeteskuka: a szemeteszsákok sokszor nem jól szigetelnek, és átengedik a folyadékokat. A szemetesvödör alját hetente fertőtlenítse és tisztítsa meg FERTŐTLENÍTŐ KONYHAI TISZTÍTÓSZERREL, mivel a szeméttároló edény a fertőzés fő forrása lehet, és ez felelős a legtöbb kellemetlen szag kialakulásáért is. Nem elegendő csupán kidobni a szemetet, az alján összegyűlt baktériumok elpusztításához a vödröt is fertőtleníteni kell.
  • Hűtőszekrény: a hűtőszekrények a nyers élelmiszerekben található baktériumok miatt fokozottan veszélyesek. A legelterjedtebbek a Listeria, a Pseudomonas és az Enterobacteriaceae, amelyek a hűtőszekrények 5%-ában vannak jelen. Ezért nagyon fontos, hogy a hűtőszekrényt mindig tisztán tartsuk és fertőtlenítsük. A kórokozók elpusztítása érdekében ajánlott legalább 3 havonta kitakarítani hűtőnket, hogy csökkentsük a benne található baktériumok számát, és megakadályozzuk, hogy a kórokozók az ételeinkbe és a szervezetünkbe kerüljenek. Alapos tisztításához és fertőtlenítéséhez használja a FERTŐTLENÍTŐ KONYHAI TISZTÍTÓSZERT.

TIPP: Öntsön 2 naponta a Sanytol Fertőtlenítő Tisztítószert minden konyhai lefolyóba, hogy elkerülje a kellemetlen szagok kialakulását.

*(Kagan et al.; Tierney and Kearney, 2002)