Konyha
A konyha a ház leggyakrabban látogatott helyisége, ahol olyan veszélyes mikróbákat találhatunk, mint a Listeria vagy a Salmonella, amelyek ételmérgezést okozhatnak.
Az első lépés a kockázatok elkerülése érdekében természetesen a fertőtlenítő vagy antibakteriális szappannal való kézmosás, vagy hidroalkoholos oldat használata.
Fontos azonban a mikróbák elszaporodását fokozottabban elősegítő területek fertőtlenítése és tisztítása is.
Kattintson a feliratokra, és ismerje meg a konyha ápolására vonatkozó tippjeinket.
Konyharuhák
Az edények törölgetésére és kéztörlésre használt konyharuhák számtalan mikróbát tartalmaznak.
Rendszeresen cserélje a konyhai textíliáka!
A mikróbák elpusztításához a konyharuhákat mosógépben, legalább 60°C-on mossa ki, vagy használja a FERTŐTLENÍTŐ MOSÓSZERADALÉK – FEHÉR VIRÁGOK terméket, amely már 20°C-on is hatékony.
Rendkívül piszkos, zsírfoltos vagy szennyezett konyharuhák esetén a FERTŐTLENÍTŐ FOLTELTÁVOLÍTÓ POR az Ön szövetségese. Nemcsak a foltokat távolítja el, hanem a baktériumok 99,9%-át is elpusztítja, és tökéletesen tisztává, higiénikussá és illatossá varázsolja a textíliákat. Ehhez öntsön 2 kanálnyi terméket a mosógépbe.
Szivacsok
Tisztításra használjuk, de mégis a szivacs az egyik legszennyezettebb tárgy az otthonunkban. A nedvesség miatt elősegíti a baktériumok felhalmozódását, amelyeket hajlamos más felületekre is átvinni. A fertőtlenítéshez a szivacsot 15 percre áztassa be FERTŐTLENÍTŐ KONYHAI TISZTÍTÓSZERBE, öblítse ki és hagyja megszáradni. A szivacs ismét készen áll a használatra!
Vágódeszkák és munkalapok
A vágódeszkák és a munkalapok közvetlenül érintkeznek az élelmiszerekkel. Ezért a kórokozók elszaporodásának megelőzése érdekében használat előtt szisztematikusan meg kell tisztítani és fertőtleníteni kell őket. Ehhez permetezze be felületüket FERTŐTLENÍTŐ KONYHAI TISZTÍTÓSZERREL, hagyja 15 percig hatni, majd tiszta vízzel öblítse le.
A keresztszennyeződés elkerülése érekében közvetlenül hús, baromfi vagy tenger gyümölcsei szeletelése után ne vágjon frissen fogyasztandó zöldségeket ugyanazon a vágódeszkán.
Szemeteskuka
A kellemetlen szagok elkerülése érdekében a szemeteskukát fontos gyakran mosni és fertőtleníteni.
Tisztításához és fertőtlenítéséhez az UNIVERZÁLIS FERTŐTLENÍTŐ TISZTÍTÓSZER – EUKALIPTUSZ vagy az ÁLTALÁNOS FERTŐTLENÍTŐ TÖRLŐKENDŐ – EUKALIPTUSZ termékeket javasoljuk. Ezek a praktikus és egyszerűen használható termékek egyetlen mozdulattal tisztítanak és fertőtlenítenek.
Hűtőszekrény
Tévhit, hogy az alacsony hőmérséklet megakadályozza a baktériumok elszaporodását!
A hűtőszekrény teljes kitakarítását és fertőtlenítését ideális esetben kéthetente hetente kell elvégezni. Ehhez a hűtőszekrény külső részét tisztítsa meg és fertőtlenítse UNIVERZÁLIS FERTŐTLENÍTŐ TISZTÍTÓSZER- EUKALIPTUSZ termékkel. Különösen alaposan tisztítsa meg az ajtót, amelyet az élelmiszerek felhasználása után gyakran megérintünk, majd a belső teret (polcok, zöldségtárolók, rekeszek stb.).
A hűtőszekrény hőmérsékletét ajánlott 0 és 4 ºC között tartani.
Mosogató és csaptelep
A konyhai mosogató szennyezettsége 100 000-szer nagyobb mint a WC-é! Nedves területről van szó, ahol szerves anyagok (ételmaradékok) taláthatók, amelyek elősegítik a mikróbák elszaporodását.
Naponta tisztítsa és fertőtlenítse a mosogatót, például a FERTŐTLENÍTŐ KONYHAI TISZTÍTÓSZERREL. Ne feledkezzen meg a csaptelepről sem, amelyet ételkészítés után vagy piszkos kézzel is megfogunk.
A kellemetlen szagok megjelenésének megakadályozása érdekében ne engedje, hogy a lefolyóba ételmaradékok kerüljenek, mert a szifonban felhalmozódó maradványok hozzájárulnak az orrfacsaró szagokért felelős baktériumok elszaporodásához.
Padló
Rendszeresen tisztítsa meg és fertőtlenítse a padlót, különös tekintettel a konyhabútorok közelében található területekre, ahol szennyeződés, zsír és ételmaradék is lehet.
Erre a célra használja a FERTŐTLENÍTŐ PADLÓ- ÉS FELÜLETTISZTÍTÓ – EUKALIPTUSZ terméket. A napi higiénia biztosítása érdekében hígítson fel 2 kupaknyi tisztítószert 5 liter vízben. Az alapos fertőtlenítéshez a terméket közvetlenül a padlóra öntse és tiszta, nedves felmosóronggyal dörzsölje át.
Mikrohullámú sütő/Sütő
A mikrohullámú sütő és a sütő igen gyakran használt konyhai berendezések, amelyekben elég magas a hőmérséklet ahhoz, hogy ne okozhassanak keresztszennyeződést.
Tisztításukhoz a FERTŐTLENÍTŐ KONYHAI TISZTÍTÓSZER használatát javasoljuk: hagyja 15 percig hatni a terméket, majd tiszta vízzel öblítse le.
Mosógép
A rendszeres mosás következtében a mosógépben képződő maradványok kellemetlen szagokat és teljesítménycsökkenést okozhatnak. Ennek elkerülésére használjon FERTŐTLENÍTŐ MOSÓGÉP TISZTÍTÓSZERT. Minden egyben fertőtlenítő összetétele tisztít, fertőtlenít, vízkőtelenít és szagtalanít.