Háziállatok

A háziállatok (macskák, kutyák, tengerimalacok, aranyhalak stb.) a mindennapi élet szerves részei. Otthonunkban élnek, és esetenként az ágyunkban is alszanak. A háziállatok azonban számos kórokozó vagy allergén hordozói lehetnek, amelyek többé-kevésbé súlyos betegségeket okozhatnak az emberekben. A kisállattartóknak ezért be kell tartaniuk néhány alapvető higiéniai szabályt, amelyek az állatokra, a körülöttük élő emberekre és az általuk használt helyiségekre vonatkoznak.

Kattintson a feliratokra, és olvassa el tippjeinket!

Egyéb tippek

  • Miután megsimogatta a kisállatát vagy valamelyik tárgyához ért, a SANYTOL termékcsalád valamelyik szappanjával legalább 20 másodpercig mosson kezet, hogy ezáltal eltávolítsa a mikroorganizmusokat. Ha víz nincs a közelben, használjon FERTŐTLENÍTŐ KÉZTISZTÍTÓ ZSELÉT vagy ÁLTALÁNOS FERTŐTLENÍTŐ TÖRLŐKENDŐT a SANYTOL-tól.
  • Ügyeljen arra, hogy kisállata be legyen oltva kullancsok, bolhák, férgek és egyéb paraziták ellen.
  • A harapásra vagy karmolásra hajlamos állatokat óvatosan kell megközelíteni, hogy elkerüljük a sérülés veszélyét. Karmolás vagy harapás után fertőtlenítse annak nyomát antiszeptikus termékkel. Ha a harapást ismeretlen állat okozta, óvatosságból mutassa meg a harapás helyét orvosnak.
  • Ne aludjon egy ágyában vagy szobában az állattal.
  • Kisállatát ne etesse az Ön tányérjából, evés közben ne simogassa, és kerülje el, hogy megnyalja az Ön arcát.
  • Rendszeresen mosdassa meg kisállatát és kefélje ki a szőrét.