Ruházat

Energiatakarékossági és takarékossági okokból egyre kevesebb mosószert használunk és alacsony hőmérsékleten mosunk. A 30 ºC-on mosott ruhanemű azonban csak 10-szer kevesebb mikroorganizmust tartalmaz, mint mosás előtt, míg a 40 ºC-on mosott 500-szor kevesebbet (forrás: Pasteur Intézet). Ezért a mikrobiológiai kockázatok és a baktérium-fermentáció által okozott kellemetlen szagok továbbra is fennállnak. A túlélő mikroorganizmusok ezután a mosógép dobjában elszaporodhatnak, majd készen állnak arra, hogy a velük érintkező száraz vagy nedves textíliára átjussanak.

A mikrobák könnyen befészkelik magukat a textilszálakba. Egyetlen ruhadarab egy napi viselés után több, mint 100 000 baktériumot tartalmazhat cm²-enként. Egyes ruhaneműk azonban fokozottabban szennyezettek, mint mások. Kattintson a feliratokra, és ismerje meg  tanácsainkat!