A „Reach” szabályzat

Mi a „REACH” szabályzat?
A „REACH” (Registration, Evaluation, Authorisation and Restriction of CHemicals) a vegyi anyagok engedélyezésének és forgalomba hozatalának ellenőrzésére vonatkozó szabályozása (akár magukra a vegyszerekre, akár azok előállítására, illetve a belőlük készített termékekre vonatkozóan). A REACH szabályzat 2007. június 1-jén lépett hatályba; fő célja az emberi egészség és a környezet védelme, illetve az innováció és a versenyképesség európai vegyipari szegmensen belüli ösztönzése.

Megfelelünk a REACH követelményeinek
A REACH jelenleg a legösszetettebb az Európai Unióban életbe léptetett szabályzatok közül, amelyet úgy az Unióban, mint a világ egyéb részein működő vegyipari vállalatok szigorúan szem előtt tartanak. Ezért tekintjük mi is kiemelt fontosságúnak, ezért követjük a kezdetektől nyomon jogi státuszát, és ezért képezzük munkaerőnket arra, hogy e követelményrendszernek optimálisan megfelelhessenek.
Ezt a célt szem előtt tartva, kimerítően felmértük az általunk használt anyagok körét, és arról is megbizonyosodtunk, hogy azok beszállítói is betartják e szabályzat előírásait, a szükséges határidőkön belül.
Mindezeken felül, a REACH szabályzatban foglaltaknak megfelelően, a teljes ellátási láncon folyamatos kommunikációt kívánunk fenntartani annak biztosítása érdekében, hogy termékeink minden lehetséges használati módja, valamint a termékekkel történő érintkezés esetleges hatásai szerepelnek az általunk használt alapanyagok anyagbiztonsági adatlapjain.

Elérhetőségünk a REACH  szabályzattal kapcsolatban
REACH szabályzattal összefüggő kérdéseit az alábbi e-mail-címen várjuk: reach@grupoacmarca.com.

HASZNOS WEBOLDALAK: 

ECHA (European Chemicals Agency): http://echa.europa.eu/ 
REACH Centre in Spain: http://reachinfo.es/centroreach/index.php 
European Chemicals Bureau: http://ecb.jrc.ec.europa.eu/reach/
REACH Centrum: http://www.reachcentrum.eu/
REACH Compliance: 
http://www.reach-compliance.eu/