Otthonában

           Mosás                                                               Légfrissítők és illatosítók

 

Konyha

A konyha a lakás egyik legtöbbet használt része. Ezért itt jelentős mennyiségben találhatók olyan veszélyes mikrobák (például Salmonella vagy Listeria /baktériummal szennyezett élelmiszer/), amelyek a köznyelvben ételmérgezésnek nevezett tünetek kialakulásáért felelősek.

Style
Two columns

Fürdőszoba és mellékhelyiségek

Az extrém magas páratartalom, hőmérséklet és szerves maradványok ideális környezetet biztosítanak a mikrobák szaporodásához. Ezért a fertőzések kockázatának elkerülése érdekében, a leggyakrabban használt felületeket (szaniterek, csapok, zuhanykabin, lefolyó, stb.) rendszeresen tisztítsa és fertőtlenítse a megfelelő termékkel.

Padló és egyéb felületek

A kézzel és élelmiszerekkel kapcsolatba kerülő felületek a keresztfertőzések jelentős kockázati tényezői, mivel a kórokozók nagyon sokféle típusa megtalálható rajtuk. A padlók és szőnyegek is potenciális ferzőzéshordozók, mivel kapcsolatba kerülnek a fő külső szennyeződési forrásnak számító cipőkkel (és az azokon található váladékokkal, ürülékkel, stb.)

Style
Two columns

Mosás

Az energiafogyasztás csökkentése érdekében sokan alacsonyabb hőmérsékleten és kevesebb mosószerrel mosnak. Ennek következtében a ruhákban található kórokozók nem mindegyike pusztul el. A mikrobák által okozott fertőzés kockázata, valamint a bakteriális fermentáció okozta kellemetlen szagok így megmaradnak.

Style
Two columns

Légfrissítők és illatosítók

A mikrobák a levegőben terjedhetnek a testünkről származó apró bőrdarabkákkal, vagy a köhögés, tüsszentés vagy köpés során, cseppfertőzéssel. Mások ezeket belélegezve fertőződhetnek meg. A kórokozók követetten is fertőzhetnek, a több ember által megérintett felületek útján, ezért nagyon fontos, hogy a helyiségeket naponta legalább egyszer szellőztessük, különösen azokat, hogy hosszú időt töltünk (hálószoba, konyha, stb.).

Style
Two columns